Dumpernes Folkeparti

13 04 2007

En undersøgelse viser, at 7 % procent af befolkningen ville dumpe, hvis de skulle tage den danskhedsprøve, man nu skal bestå for at få dansk statsborgerskab. Men blandt Dansk Folkepartis vælgere ville dumpeprocenten være på hele 12 %. Ironisk, da Dansk Folkeparti som bekendt er de ivrigste fortalere for prøven. Det kan man selvfølgelig gøre sig lystig over – og måske ved samme lejlighed få bekræftet nogle af ens fordomme om Dansk Folkepartis vælgere.
Undersøgelsen bekræfter dog først og fremmest, hvor tåbelig prøven og hele ideen bag den er. Søren Krarup forklarer resultatet af undersøgelsen med, at testen i dette tilfælde er blevet gennemført uden forberedelse. Han illustrerer det med, at det er 40 år siden, han var til køreprøve, og at han sikkert ikke uden videre ville kunne bestå den i dag uden forberedelse; men derfor kan han da godt køre bil. Og det er nok hele pointen. Prøven, der skal vise om man bliver en god, dansk statsborger, handler ikke om, hvorvidt man kan klare sig i det danske samfund. Prøven tester overflødig viden, man kan tilegne sig ved at læse lidt på stoffet, og så bagefter glemme alt om igen.
Dansk Folkepartis vælgere er formodentlig – i det mindste i egen selvforståelse – de danskeste af danskere. Når det nu viser sig, at Dansk Folkepartis vælgere er de, der ved mindst om det, man ifølge Dansk Folkeparti bør vide for at være dansker, så siger det mere end noget, at danskhedsprøven er en inderligt stupid og overflødig foranstaltning. Dansk Folkepartis vælgere er beviset på, at man sagtens kan være de danskeste af danskere uden at vide, hvad det vil sige at være dansk. Med mindre, selvfølgelig, at Dansk Folkeparti vil hævde, at deres egne vælgere er dummere end gennemsnitsdanskeren.

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: