Vejrudsigt

2 05 2007

All over the world
Strangers
Talk only about the weather.
All over the world
It’s the same
It’s the same
It’s the same.

Sådan synger Tom Waits på “Strange Weather” (en sang egentlig skrevet til Marianne Faithful). Vejret fylder meget – og fylder stadig mere på tv. Vi har endnu ikke fået en Weather Channel herhjemme, men det kommer såmænd nok. I de gode gamle monopoldage var det TV-Avisens studievært, der til slut i udsendelsen fortalte om vejret. Så kom TV2, der begyndte at sende deres vejrudsigt fra Sprogø, mens Storebæltsbroen skød i vejret (!) i baggrunden. Nu er udsendelsen så flyttet til den såkaldte Vejrhave. DR har fulgt trop og sender fra deres Vejrskib i Københavns havn. På DMIs hjemmeside kan man klikke ind på Byvejr og få den helt lokale vejrudsigt. Strengt taget kunne man vel kigge ud af vinduet, men sådan er det med fremskridtet: fra vinduet til Windows.
Vejret fylder stadig mere. I takt med den globale opvarmning bliver det naturligvis også noget, der berører os stadig mere. Engang sagde man, at vejret kunne man alligevel ikke gøre noget ved. Det vil Al Gore og andre nu gerne overbevise os om, at vi kan, og derfor kan der være god grund til at interessere sig for vejret. Men er det bekymringen for skæbnesvangre klimaforandringer, der får os til se vejrudsigten?
Hvis man vil have et alternativ til de danske vejrhaver og vejrskibe, så har David Lynch sin egen vejrudsigt (se den her). Den er ikke altid lige aktuel. Til gengæld er den dejligt fri for avancerede, computerbaserede klimaprognoser.


Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: