It was 40 years ago today

1 06 2007

Den 1. juni 1967 udkom Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band – en plade det amerikanske tidsskrift Rolling Stone har kåret som det væsentligste rockalbum overhovedet. Den slags kan naturligvis altid diskuteres – og det kan diskuteres, om det overhovedet er det bedste Beatles-album. Men givet Beatles status er det oplagt, at det på udgivelsestidspunktet var et grænsesprængende album – også takket være det berømte cover. Sergeant Pepper var også en demonstration af, hvilke muligheder der lå i den relativt nye flersporsteknik. Det havde Beach Boys dog ret beset benyttet sig af allerede et år tidligere på Pet Sounds.

Sergeant Pepper er blevet den milestone, der markerer det store brud i rockens historie. 1967 var i det hele taget et år, der bød på en række epokegørende udgivelser. The Doors, Velvet Underground og Pink Floyd udsendte alle deres første albums – blandt mange andre. Så Sergeant Peppers 40-års jubilæum er måske lige så meget en anledning til at fejre et afgørende år i rockens historie.


Handlinger

Information

2 responses

1 07 2007
Torben Sangild

Man kunne måske benytte lejligheden til at give sit bud på det bedste nummer på Sgt. Pepper. Jeg er ikke i tvivl: “A Day in the Life”.

3 07 2007
Claus Krogholm

Det kan blive en kort liste. For mig er der heller ingen tvivl om, at “A Day in the Life” er det bedste nummer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: