Filosofisk bombe

12 06 2007

Mandag havde TV2s website en af disse overskrifter, man bare bliver nødt til at klikke på. “Filosof gemte bombe på hundebane”. Historien skuffer dog. Det viser sig at være en 41-årig, som i adskillige år har været i psykiatrisk behandling, der havde anbragt en hjemmelavet bombe i en skov, der benyttes til hundetræning. Den 41-årige har en magistergrad i filosofi.

Overskriften er dog interessant. Man lægger vægt på, at manden er filosof, mens det åbenbart er af mindre betydning, at han i flere år har været i psykiatrisk behandling. TV2 er tilsyneladende af den opfattelse, at det er det forhold, at manden har studeret filosofi, der har gjort ham til bombemand – ikke at han har været behandlet for en psykisk lidelse. Der kan være flere mulige forklaringer på, at man tænker sådan:

1) Filosoffer er sære mennesker, der tænker så længe og dybt over tingene, at de farer vild i deres egne tanker og derfor begår irrationelle handlinger.

2) Handlingen er filosofisk begrundet. Bomben er del af et filosofisk projekt, og der ligger et gennemtænkt filosofisk system bag.

3) Det er filosofien, der er baggrunden for mandens psykiske lidelse. Dette er beslægtet med 1), men her bliver filosofien gjort til årsag til mentale forstyrrelser, som på sin side fører til kriminelle handlinger.

Uanset hvilken forklaring der er den rigtige, så synes TV2 med overskriften “Filosof gemte bombe på hundebane” at ville sige, at filosoffer er potentielt farlige mennesker, hvis handlinger vi ikke kan være trygge ved. Filosofi er farlig.

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

1 07 2007
Torben Sangild

Hehe, det er godt nok en ny og sjov variant af “negerbøssedværg voldtager 90-årig”-stilen.

Men måske passer det meget godt til Sartres ide om den intellektuelle?

Man kan spinde mange ender over dette. Fx hvorfor var det på en hundebane? Havde han et opgør med kynismen (hundefilosofien)?

Han udtaler jo selv at bomben var rettet mod dyr og ikke mennesker. Forhåbentlig ikke en elev af Peter Sandøe…

24 09 2008
Henrik

Haha… Der kan ikke være en rationel grund til at den overskrift. Måske synes TV2 bare, at den var morsom.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: