Må den næstbedste mand vinde

30 07 2007

Så sluttede Tour de France og Alberto Contador stod i Paris som vinder. Fortjent, omstændighederne taget i betragtning. Mens det stadig er usikkert, hvem der vandt i 2006, kan man måske gøre sig lidt betragtninger over, hvordan et moderne cykelløb vindes.

Contador har vundet uden “at køre sig i trøjen”, som det hedder i den jargon. Trøjen blev som bekendt taget fra Michael Rasmussen og givet til Contador. Det er måske netop den ny strategi. Kører man sig i trøjen, bliver man automatisk mistænkt for brug af doping og udsat for hele den spanske inkvisition. Og mistanken er, som vi har set, nok til at fælde en mand. Den mistænkte er skyldig indtil det modsatte er bevist, og hvordan beviser man, at man ikke har brugt doping? At man aldrig er testet positiv, beviser ikke noget som helst. Så kommer man bare under mistanke for at have snydt dopingkontrollen, og det er lige så slemt. Før eller siden ryger man ud på indicier.

Så strategien må være at lægge sig bag den gule førertrøje og så vente. Man skal ikke køre sig i trøjen, men blot afvente at den rytter, der har været så ubesindig at køre sig i trøjen, bliver fældet. Det bliver det nærmeste, man kommer på at kunne bevise, man ikke er dopet: at man ikke har evnet at køre sig i trøjen, men har fået den ved forfald. Den næstbedste er vinderen.

Reklamer

Handlinger

Information

3 responses

5 08 2007
Bjarne

Det er begavet skrevet.

Og mistanken fortsætter – der viser sig at være en gammel test,
der kommer frem i lyset.
Testen er godt nok ikke rigtig pålidelig, men historien kan skam
sagtens bruges alligevel.

Mistanken er ganske rigtig nok.

http://politiken.dk/touren/article353934.ece

6 08 2007
Lars Dorland

Rigtig godt set. Det må dog være en træls måde at få den gule trøje på, og Contador virkede da også til at føle det lidt ambivalent, da han blev interviewet den første dag, da Mikael var ude – men ja, det er åbenbart den eneste måde at erobre trøjen på i dag.

7 08 2007
Claus Krogholm

Det er under alle omstændigheder en interessant arbejdsetik: Yder du dit bedste, mistænker vi dig for at snyde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: