Om solskin og solskinner

6 08 2007

Så er den gal igen. Solen skinner og der er undtagelsesvis sommer i Danmark. Og skinner solen så slår skinnerne sig. Sol og varme betyder forsinkede eller aflyste tog. Den slags skal naturligvis dækkes af de nationale tv-medier. TV2 Nyhederne har et indslag i sin udsendelse kl. 19. En solforsinket passager får lov til at erklære: “Jeg er træt af DSB!” Sådan. Så er den sag vist sat på plads. Nationen er bekræftet i en af de mest fastgroede fordomme. DSB kan ikke finde ud af at køre tog om sommeren, fordi der er for varmt. Det går heller ikke om efteråret, for så er der nedfaldne blade på skinnerne. Om vinteren er den helt gal, for så falder der sne. Typisk DSB.

Hvorfor vil TV2 så gerne have bekræftet den fordom? Årsagen til forsinkelser og aflysninger er jo ganske enkelt den, at ansvarlige politikere i årtier har forsømt at udbygge, ja, endda blot at vedligeholde den offentlige trafiks infrastruktur. Penge til flere motorveje, ja tak, penge til nye skinner, nej, det er der vist ikke råd til.

TV2 gør sig til velvilligt talerør for den fejlagtige opfattelse, at det er DSB, der bærer ansvaret for forsinkelser og aflysninger. Det er naturligvis i orden, at man gør opmærksom på, at der er udbredt utilfredshed med tingenes tilstand, men det er overhovedet ikke i orden, at man undlader at sætte sagen ind i den rette sammenhæng. Bevares, man taler om gamle skinner og at det kan være farligt, hvis togene kører for hurtigt gennem solkurver. Men det er simpelthen dårlig journalistik, at man ikke placerer ansvaret der, hvor det rettelig hører hjemme: på Christiansborg, hos regeringen og transportministeren. Man kunne få den tanke, at TV2 bevidst holder de ansvarlige fri af deres ansvar og i stedet bekræfter den gamle fordom: det er typisk DSB. Er der mon nogen på TV2, der gerne vil tækkes regeringen?

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

6 08 2007
Lotte

Ja. Den tanke er meget let at få. Og når jeg får den slags tanker, tænker jeg. Det kan ikke passe. Så latterlig er verden da ikke. Og så skynder jeg mig videre til næste tanke. 🙂

6 08 2007
Claus Krogholm

Desværre er der en del, der tyder på, at verden er præcis så latterlig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: