Dræbersnegle

8 08 2007

Sommerens absolut vigtigste historie i medierne har været dræbersneglen. Villy Søvndal vil sætte Hjemmeværnet ind, Stig Elling mener det snarere må være en opgave for kontanthjælpsmodtagere. Miljøministeren vil nedsætte et ekspertråd, der skal finde frem til den mest effektive metode til at komme denne plage til livs. Inden længe forventes statsministeren at udskrive valg for at få politisk opbakning til at indføre undtagelsestilstand i udvalgte villakvarterer (denne nyhed er i skrivende stund endnu ikke bekræftet).

Hvem – eller hvad – dræber en dræbersnegl? Hvor er ofrene for de slimede bløddyr? Ja, nu er det selvfølgelig prisværdigt, at politikerne handler, før der kommer lig på bordet. Navnet på udyret er dog muligvis vildledende. En dræbersnegl er først og fremmest grådig og kan på ingen tid fortære al plantevækst på en middelstor dansk parcelhusgrund. Vi ved, at græshoppesværme kan udløse hungersnød i Afrika. Skal vi nu til at sikre os med nøddepoter, mens vi afventer, at den næste invasion af dræbersnegle drager hærgende gennem landet? Som om det ikke var nok. De indre farvande bliver nu hjemsøgt at dræbergopler. Man ser det for sig. Hobe af geleagtige gespenter smyger deres fangarme om intetanende badegæsters ben og inficerer dem med en langsomt dræbende gift. Men nej. Som deres slægtninge (?) i dræberfaget er dræbergopler blot grådige og æder den føde, der ellers var tiltænkt (?) fiskene.

Så hvorfor taler vi om dræbersnegle og dræbergopler? Her følger den konspirationsteoretiske forklaring. Dræbersnegle og dræbergopler er fremmede. De hører ikke hjemme i det danske økosystem, men sniger sig i hobetal ind over grænsen og ødelægger den hjemlige idyl. Det er skadedyr, der nedbryder den danske hyggekultur med Dannebrog i kolonihaven.

I den berygtede nazistiske propagandafilm Der ewige Jüde (1940) sammenlignes jøderne med horder af rotter, der vrimler ind i gode tyske hjem. Her er konspirationsteorien. Er der mon kredse i Danmark, der har interesse i at plante historier om hærgende, fremmedartede dræbersnegle og dræbergopler i medierne? Er der nogle, som gerne vil højne danskernes bevidsthed om den fare, nationen udsætter sig for, hvis vi ikke griber ind over for de “dræbere” af enhver observans, som angiveligt vælter ind over vor lemfældigt bevogtede grænse? Er dræbersnegle og dræbergopler blot et let gennemskueligt kodeord for en hel anden fare, man i visse kredse mener, vi alt for længe har negliceret?

Nej, naturligvis ikke. Det er blot en paranoid fantasi. Og jeg har slet ikke nævnt Dansk Folkeparti!

Reklamer

Handlinger

Information

One response

8 08 2007
Lotte

Ha ha…..fantastisk skrevet…..

Den med DF fortjener en post for sig selv 😉 For DEN skriger på nuancer, der rækker lidt ud over, hvad fronterne mener at vide om den sag……

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: