You don’t know Dick

16 08 2007

Noget af det bedste amerikanske tv for tiden er The Daily Show with Jon Stewart. Med et meget skarpt satirisk blik hudflettes ikke mindst det politiske Amerika. Et særligt yndet offer er vicepræsident Dick Cheney. Nu har man så gravet et tv-klip frem fra 1994, hvor Cheney bliver spurgt, om man burde have invaderet Irak og fjernet Saddam Hussein. Svaret er nej:

“Once you got to Iraq, and took it over and took down Saddam Hussein’s government, then what are you gonna put in its place? If you take out the central government of Iraq you can easily end up seeing pieces of Iraq fly off. It’s a quagmire.”

Det afføder følgende kommentar fra Jon Stewart: “Can you now please stop treating us as idiots when we question the war?”

The Daily Show vises på DR2 og kan også ses her.


Handlinger

Information

2 responses

22 08 2007
Torben Sangild

Det interview med Stephen S. Hayes (der har skrevet en rosende biografi om Dick Cheney) er et af de bedste Jon Stewart har lavet. Det var helt tydeligt at han var oprigtigt indigneret, men at han samtidig holdt sig til klokkeklare argumenter, som Hayes ikke rigtig havde et svar på. Sådan!

Hvorfor har vi ikke et svar på Jon Stewart i Danmark? Hvorfor ønsker Clemet Kjærsgaard at være David Letterman når det kunne være så meget skarpere og vigtigere at være Jon Stewart. Eller rettere: at lave et show som The Daily Show, hvor der formentlig er en stor medarbejderstab til at finde de rette klip frem fra nyhedsflowet og give dem et satirisk twist.

At forestille sig et DR2-program hvor man finder klip med Anders Fogh fra 1993 frem og klipper dem op mod med hans udtalelser om velfærd i 2007 – for nu bare at tage et eksempel. Det er enkelt, effektivt og yderst relevant. Men DR har ingen penge til den slags. Så vi må nøjes med den amerikanske vinkel.

22 08 2007
Claus Krogholm

Helt enig. Netop det interview understreger også, hvorfor The Daily Show er så fremragende. Det går ikke kun ud på at gøre politikere til grin (hvilket jo ikke behøver at kræve noget særligt); det er også alvor og man går seriøst til værks. Og frem for alt, så er der en holdning til stoffet. Det giver satire på et meget højt niveau. Og det kunne vi i sandhed godt bruge her i landet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: