Hilly Kristal 1931 – 2007

31 08 2007

Hvis ikke navnet Hilly Kristal umiddelbart får nogen klokker til at ringe, så gør akronymet CBGB måske. CBGB var, frem til sin lukning sidste år, et af New Yorks absolut vigtigste spillesteder. Det var her, navne som Ramones, Television, Patti Smith, Blondie og Talking Heads optrådte, før – og efter – de brød igennem i den amerikanske punk-bølge i slutningen af 70’erne.

Hilly Kristal åbnede CBGB i 1973. Navnet er en forkortelse af Country, BlueGrass & Blues, som var de genrer, Kristal oprindeligt ønskede på programmet. Med sin placering på The Bowery i East Village lå CBGB i et af New Yorks mere rå kvarterer og blev samlingssted for unge i læderjakker og hullede jeans. En gruppe af disse unge overtalte Kristal til at lade dem optræde om søndagen, hvor CBGB normalt var lukket. Bandet var Television med Tom Verlaine, Richard Hell og Richard Lloyd. Kristal har beskrevet dem således: “I thought the band was terrible; screechy, ear-splitting guitars and a jumble of sounds that I just didn’t get.” Ikke desto mindre lod han Television komme igen, denne gang sammen med et andet band: Ramones. Og pludselig var CBGB stedet i New York. Nu var det ikke længere kun ukendte punk-bands, der stod på scenen, men også navne som Lou Reed og John Cale (hvis fremragende Sabotage/Live er indspillet på CBGB).

CBGB var kendt for at have den bedste lyd og de værste toiletter i New York. Sidste år lukkede klubben, da Hilly Kristal ikke kunne få fornyet sin lejekontrakt. Den sidste koncert den 15. oktober 2006 var med Patti Smith. Den 28. august døde han så af lungekræft, 75 år gammel.

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

31 08 2007
Erik Steinskog

May he rest in peace. Or then again, perhaps not……

31 08 2007
Claus Krogholm

Tja, han har da selskab af det meste af Ramones.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: