Kriminel fortid

3 09 2007

En klubmedarbejder, der var ansat som rollemodel for indvandrerunge på Nørrebro, er anklaget for at have medvirket til et overfald. Vedkommende er tidligere dømt for vold. Han nægter sig skyldig i den ny tiltale. Dansk Folkeparti er klar med en udtalelse:

“Det skriger jo til himlen, at man ansætter tidligere kriminelle i klubberne. Man kan have mistanke om, at de er bedre til at oplære drengene i kriminalitet end at få dem ud af det,” siger Carl Christian Ebbesen, DF’s gruppeformand på rådhuset i København. (Ifølge nyhederne.tv2.dk).

En gang kriminel, altid kriminel. Det er tilsyneladende holdningen hos Dansk Folkeparti. Det er ikke gjort med, at man har udstået sin straf. I DFs øjne er man stadig kriminel. Tillige må man mistænke kriminelle for at have en skjult dagsorden: at gøre endnu flere kriminelle ved at oplære dem i kriminalitetens slibrige erhverv.

Hvordan er det nu? Morten Messerschmidt blev i sin tid dømt for racistiske ytringer. Så det vil altså sige, at vi må have Morten Messerschmidt mistænkt for at bruge sin post i Dansk Folkeparti til at udbrede racisme. En gang racist, altid racist?

Reklamer

Handlinger

Information

5 responses

3 09 2007
Lotte

Såfremt det nu passer, at manden stadig er kriminel. Lad os antage det et øjeblik. Det siger politiet i nyhederne i skrivende stund.

HVIS det nu passer. Kan vi tillade os at se bort fra den konkrete udtalelse fra DF og i stedet fokusere på noget andet. Nemlig selve udsagnet. Prøv at lægge mærke til hvor sjældent DF reagerer fremadrettet på sagsforhold. Min påstand er, at langt de fleste udsagn er bagudrettede på baggeund af ting der ER sket. Min pointe er, at de mangler fremadrettede visioner. Tilsæt en kategorisering, der er højst usympatisk. Fra enkelttilfældet (den måske kriminelle medhjælper) sluttes der til at noget er en dårlig idé.

Hvis vi går til behandling af f.eks. narkomaner er det et faktum, at tidligere narkomaner er bedre hjælpere end folk der ikke har haft det inde på livet selv. Min påstand er, at det samme vil gælde for kriminelle. Det er præmissen den er gal med. Tidligere kriminelle og nuværende kriminelle skal ikke passe på andre. Hvorfor skal de ikke det?

Et beskedent forslag. Ansæt nogle mentorer med den rette uddannelse og pålæg enhver virksomhed offentlig såvel som privat at ansætte en tidligere kriminel. Der er MANGE undersøgelser og initiativer der peger på at DET virker. Det afgørende er, at den kriminelle tages alvorligt og får ansvar der giver dem mening i hverdagen.

4 09 2007
Torben Sangild

Er det kun mig der ser en parallel til DRs tv-serie Forbrydelsen her? (eller måske er det kun mig der har set den…)

4 09 2007
Erik Steinskog

Enig med Torben, det er noen paralleller her. Life imitates “art” (or whatever?).

4 09 2007
Claus Krogholm

Nu må jeg så tilstå, at jeg ikke har set Forbrydelsen. Man kan da også få den tanke, at Dansk Folkepartis syn på kriminalitet i højere grad er baseret på fiktion end på såkaldt fakta.

4 09 2007
Torben Sangild

Da lad mig uddybe: I TV-serien Forbrydelsen var der en rollemodel-indvandrer som blev mistænkt for en kriminel handling. Det blev brugt politisk af oppositionen til at mistænkeliggøre hele rollemodel-ordningen.

(Det viste sig i øvrigt at han var uskyldig – altså ham den fiktive)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: