Plummer 69

7 09 2007

Danmarks Radios generaldirektør Kenneth Plummer er blevet fotograferet iført en t-shirt med motivet “Ungdomshuset Jagtvej 69”. Billedet er taget på årets Roskildefestival. Det skriver Jyllands Posten i dag. “Kan generaldirektøren i DR reklamere for Ungdomshuset?”, spørger JP. Det spørgsmål besvarer JP ikke direkte, men lader Ole Hyltoft, medlem af DRs bestyrelse, kommentere: “En leder i Danmarks Radio skal ikke reklamere for vold og anarki”. Mon JP er uenig i det synspunkt?

For det første så er en t-shirt med “Ungdomshuset Jagtvej 69” ikke en reklame for vold og anarki. Man kan sagtens have sympati for ungdomshuset som institution, uden at sympatisere med de idioter, der render rundt og smadrer Nørrebro. For det andet så må Kenneth Plummer gå klædt som han vil, når han er til Roskildefestival. Han er der ikke som generaldirektør, men som privatperson og som sådan angår det hverken Jyllands Posten eller Ole Hyltoft, hvordan han går klædt, hvor mange øl han drikker eller hvilken musik han lytter til.

Reklamer

Handlinger

Information

4 responses

7 09 2007
Lotte

Hr. Claus Krogholm 🙂

Ville du mene det samme, hvis direktøtren for Kræftens Bekæmpelse gik rundt med en reklame for House of Prince?

Eller hvad med Integrationsministeren iført en t-shirt med Bin Laden?

7 09 2007
Claus Krogholm

Jeg ville synes, det var ret cool, hvis integrationsministeren gik rundt med en Bin Laden t-shirt! Men alvorligt talt: nej, hvis direktøren for Kræftens Bekæmpelse eller integrationsministeren gik rundt med de t-shirts, så var det ikke okay. Men hvis Arne Rolighed og Rikke Hvilshøj var til Roskildefestival eller Hjallerup Marked, så ingen alarm. Der er forskel på person og funktion, men der er en beklagelig tendens til, at man forlanger af visse mennesker, at deres person skal helt og holdent underordnes deres funktion.

7 09 2007
Lotte

Jeg er principielt set enig med dig. Jeg tror bare ikke det er realistisk at forestille sig at de niveauer kan adskilles.

Person og funktion. Ja der er forskel. Og der er ikke forskel. Helt banalt kunne jeg da ikke selv drømme om at søge ansættelse i et firma der stod for det modsatte, ideologisk set, end mig selv. Og det er vel ikke realistisk at tro, at mennesker ikke har det med at lade deres individuelle ideologi smitte?

Jeg tror, jeg mener, man er ikke sin funktion. Man er også sin funktion.

7 09 2007
Claus Krogholm

Der er den forskel på person og funktion, at man som person ikke kan/bør reduceres til sin funktion. Når du som person ikke vil søge ansættelse i et firma, der ideologisk står for det modsatte af dig, så er det vel netop fordi du sætter din person over din funktion. Det er muligt, at den individuelle ideologi kan smitte, men så må man jo tage stilling til, hvorvidt in casu Kenneth Plummer i sin funktion som generaldirektør lader sin eventuelle personlige sympati for Ungdomshuset få indflydelse på sit virke som generaldirektør. Det synes jeg nu ikke, der er noget der tyder på. Tværtimod.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: