Femte kolonne

13 09 2007

Først var der Asmaa Abdol-Hamid, der blev folketingskandidat for Enhedslisten. Men kan vi nu stole på, at hun virkelig mener det, spurgte man. Vil hun ikke, i fald hun bliver valgt, blot bruge Folketingets talerstol til at udbrede islamisk fundamentalisme? Hun insisterer jo på at bære tørklæde.

Nu er den tidligere venstresocialist Karen Jespersen så blev udnævnt til Social- og Ligestillingsminister. Karen Jespersen repræsenterer i dag Venstre, men kan vi nu stole på, at hun mener det, må man spørge. Et af hendes første budskaber som minister er, at hun vil kæmpe for kvinders ret til at bære tørklæde. Det vil sikkert glæde Asmaa, men Pia Kjærsgaard er fortørnet.

Er Karen Jespersen i virkeligheden stadig venstresocialist?

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

13 09 2007
Lotte

Jeg tror Karen Jespersen, som som mange andre (mig), er på vej i en ny, endnu ikke defineret, politisk retning i erkendelse af, at den gamle verdensorden simpelthen er faldet i forbindelse med 9/11
Politik er IKKE, hvad politik var for 10 år siden. Man kan ikke længere tale meningsfuldt om de røde og de blå. Nu mangler vi bare, at resten af befolkningen også opdager det.

Karen og Asmaa er bare symptomer på ekstrem forvirring og et forsøg på ny navigation.

Venstre er blevet til socialdemokratiet og socialdemokratiet er blevet en skygge af sig selv sammen med øvrige dele af den tidligere venstrefløj. DF står i midten og forsøger sig med gamle socialdemokratiske mærkesager. Nogen steder går det godt for dem, andre steder er det lige til at græde over. Ny Alliance aner vi endnu ikke, hvor vi har. Og Anders har lige hentet et vigtigt stik i den kommende valgkamp ved at gøre Karen til socialminister. Der er no way den gamle venstrefløj kan hamle op med det stunt. Læs Helle Thorning.

13 09 2007
Claus Krogholm

De første meldinger tyder nu på, der ikke er nogen Karen-effekt i denne omgang. Karen Jespersen bliver opfattet som utroværdig. Om det så er fordi, resten af befolkningen ikke har opdaget, at det ikke længere er meningsfuldt at tale om røde og blå, det skal være usagt. Det er i hvert fald rigtigt, at politisk navigation er blevet en særdeles vanskelig kunst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: