Gud sagsøgt

18 09 2007

Senator Ernie Chambers, Nebraska har sagsøgt Gud. Anklagen lyder, at Gud har forårsaget tusinder af menneskers død og har fremsat trusler om at dræbe endnu flere. Chambers uddyber “God has made terroristic threats against the senator and his constituents, inspired fear and caused “widespread death, destruction and terrorization of millions upon millions of the Earth’s inhabitants.” – og – “God has caused “fearsome floods … horrendous hurricanes, terrifying tornadoes.”” Søgsmålet er lagt i Douglas County. Da Gud jo er allestedsnærværende, kan han efter Chambers opfattelse også sagsøges hvor som helst. (se mere her. Selve søgsmålet i sagen Chambers vs. God findes her)

Dette er endnu et eksempel på, at jura er underholdende (som også Torben Sangild er blevet opmærksom på). Chambers har dog også et seriøst sigte med sin sagsøgning af Gud, nemlig at gøre opmærksom på det stigende antal latterlige sager, det amerikanske retsystem må tage stilling til. Og så kan der vel også være en pointe i at sagsøge Gud for at være historiens største terrorist.

Tak til Erik Steinskog for henvisningen til denne opsigtsvækkende historie.

Reklamer

Handlinger

Information

13 responses

18 09 2007
Erik Steinskog

Vel, jeg har også fått sjekket den offisielle sangen for staten Nebraska – “Beautiful Nebraska” – hvor det bl.a. står: “Beautiful Nebraska, as you look around. You will find a rainbow reaching to the ground; All these wonders by the Master’s hand; Beautiful Nebraska land.” Så hvis “the Master” er han jeg tror det er, vil muligens ikke hele Nebraska være like enig.

18 09 2007
Claus Krogholm

Der kan også være et andet, juridisk problem. Hvis Gud møder op – og Chambers pointe er jo, at han allerede er der – kan han så sværge at “tell the truth, the whole truth, and nothing but the truth. So help me… ?”

18 09 2007
Erik Steinskog

Og strengt tatt skal han vel også sverge på Bibelen….. Og jeg vet ikke helt om han er fornøyd med det skriftstykket.

18 09 2007
stokbro

Kunne det tænkes at nogle af underverdens fyrster og kaptajner blev indkaldt (eller påkaldt?) til at vidne for at nuancere billedet af Gud? I hvert fald synes Lucifer at være oplagt i vidneskranken.

18 09 2007
Claus Krogholm

Den religiøse højrefløj må vel også være centrale vidner. Det var jo dem, der påpegede at 11. september var Guds straf. Krigen mod terror begynder måske omsider at give resultater. Det ser ud til, man har fundet bagmanden.

19 09 2007
Lotte

Og jeg har fundet et matematisk bevis for Gud.

http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6del's_ontological_proof

Så nu skal en eller anden bare ud og støve ham op 😀

Gad vide, om der egentlig eksisterer et matematisk bevis for at han IKKE eksisterer?

19 09 2007
Lotte

19 09 2007
Claus Krogholm

Meget overbevisende!
Det er jo ikke nødvendigt at støve ham op. Som det fremgår af anklageskriftets pkt. 4, så er er Gud allerede tilstede i Douglas County:

“This Honorable Court has jurisdiction by virtue of the fact that the Defendant, being Omnipresent, is personally present in Douglas County.”

Der er altså også ulemper ved omnipresens. Man kan ikke gemme sig nogen steder.

19 09 2007
Torben Sangild

Svend Åge Madsen har bevist at Gud ikke eksisterer i “At fortælle menneskene” s. 65-66. Et kort resumé af ateismebeviset:

Hvis Gud eksisterer er der to muligheder:
1. Han ønsker ikke at vi skal kende noget til ham, og har indrettet verden sådan at vi ikke kan eller skal erkende ham.
2. Han ønsker at blive set som den han er; at fortælle menneskene hvad den rette religion er.

Hvis 2 gør sig gældende vil der overalt i verden være mennesker der har erkendt Ham i den rette tro. Den sande religion vil kunne findes overalt.

Ingen religion findes i alle kulturer. Det eneste man kan finde i alle kulturer er ateister.

Så hvis 2 gælder, så er ateismen den rette religion, og Gud eksisterer ikke.

Hvis 1 gør sig gældende eksisterer Gud i al hemmelighed, men det er blasfemi at påstå hans eksistens, thi det går imod hans vilje. (Dette er underforstået hos Madsen, men jeg tillader mig at ekspliitere det). Også her er ateismen den rette tro (eller netop: mangel på samme).

19 09 2007
Torben Sangild

(Ja, nu blev jeg så begejstret for at være kommet i tanker om dette bevis at jeg også har gengivet det på min egen blog…)

19 09 2007
Vanvid In der Blog sein… « Eksistens

[…] 2007 Altså Claus Krogholm har stævnet Gud. Ja eller nogen har og Krogholm har gengivet det her. Jeg har fundet et matematisk bevis for, at Gud findes, mens Torben Sangild har fundet et […]

22 09 2007
24 09 2007
Gud Gud Gud…min Gud min Gud… « Eksistens

[…] Den her debat mener jeg, er interessant. Den gamle traver med, hvorvidt Gud findes, og derfor kan bevises, keder MIG voldsomt. Det er skruen uden ende. Den er indlysende idiotisk alene fordi den aldrig kan efterprøves, og nej Gud møder ikke op i retten, hvis han sagsøges. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: