Public Enemy no. 1

11 10 2007

Den største trussel mod USA er ikke Osama bin Laden og Al Qaeda. Nej, det er Graeme Frost fra Baltimore. Han er 12 år gammel. Det er han takket være offentlig sygesikring. Efter en trafikulykke blev han svært hjerneskadet og uden offentlig sygesikring ville familien ikke have haft råd til den behandling, der reddede ham. Det fortalte han i et radioprogram.

Det gør ham i visse konservatives øjne til en trussel mod selve ‘the American Way’. Offentlig sygesikring er den direkte vej til socialisme og statsformynderi. En dreng, der fortæller at offentlig sygesikring kan redde liv, er derfor en trussel. En konservativ kommentator har lagt familiens adresse ud på nettet, en anden har erklæret at uden sygesikring ville drengen være død – og det havde været bedre for alle parter. Familien har jo åbenbart for mange børn, siden de ikke har råd til at betale for behandling.

Det lyder som noget, der er taget direkte ud af Michael Moores Sicko. Det er det ikke, men et godt eksempel på at virkeligheden kan overgå satiren – og at Michael Moore faktisk laver dokumentarfilm. Offentlig sygesikring er et varmt emne i amerikansk indenrigspolitik. Præsident Bush har nedlagt veto mod et demokratisk lovforslag om udvidet sygesikring til børn af mindrebemidlede. Denne sygesikring skal finansieres ved øgede afgifter på tobak. Men, som en republikaner forklarede, så vil øget afgift på tobak jo bare få folk til at holde op med at ryge – og så vil der ikke være penge til sygesikring!

Say no mo(o)re.

Reklamer

Handlinger

Information

One response

11 10 2007
Rasmus Ø. Jensen

Som Jon Stewart (The Daily Show) foreslog de snilde republikanere, måtte målet for dem da være at sikre sig, at de syge børn af underbemidlede alle blev rygere, for så kunne de – altså disse syge børn – jo selv, via de øgede afgifter, være med til at betale for at blive behandlet…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: