Terror-trends

12 10 2007

”Det turde være en kendsgerning, at ikke alle muslimer er terrorister, men det er lige så sikkert, og umådelig smertefuldt, at næsten alle terrorister er muslimer.” (Abdel Rahman al-Rashed)

Tilbage i 1970’erne var situationen en anden. Dengang kunne man hævde, at næsten alle terrorister var venstreorienterede: Rote Arme Fraktion i Vesttyskland, Brigate Rosse i Italien, Tupamaros i Uruguay osv. Ja, selv de palæstinensiske PLF og PFLP blev betragtet som venstreorienterede.

Dengang var verdensbilledet naturligvis et andet. Der var USA og NATO på den ene side og så Sovjetunionen og Warzawa-pagten på den anden. Terroristerne var på “de andres” side. Nu findes Sovjetunionen og Warzawa-pagten ikke længere – og den venstreorienterede terror stort set heller ikke. I dag er fjenden i Mellemøsten, Iran, Afghanistan, Pakistan osv. Og terroristerne er blevet muslimer.

Skyldes det så, at terroren til enhver tid søger sine allierede blandt USAs fjender? Eller er det os, der helst ser terrorister der, hvor de bekræfter vores fjendebillede?

Formodentlig begge.

Reklamer

Handlinger

Information

One response

12 10 2007
Jesuskrisen og terror-trends « Eksistens

[…] ord Jesuskrisen, indgår et citat af den saudiske journalist Abdel Rahman al-Rashed, der er blevet en selvstændig post hos […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: