Julecensur

18 12 2007

Højtiden nærmer sig med alle traditionerne og ritualerne. Vi går nok og siger, at det er for meget med alt det juleri, men når det kommer til stykket, ja, så juler vi lystigt med. Denne blog skal ikke være nogen undtagelse, så her er en nyklassisk julesang fra The Pogues:

Men før julefreden og julehyggen sænker sig fuldstændigt over land og by, så har BBC dryppet lidt malurt i gløggen og har censureret “The Fairytale of New York”. Det er linjerne “You scumbag, you maggot/You cheap lousy faggot”, der har vakt anstød; nærmere bestemt ordet “faggot” som man mener, lyttere vil kunne finde stødende og krænkende mod homoseksuelle.

Måske BBC også burde tænke på sine ikke-kristne lyttere og bortcensurere ordet “christmas” fra de sange, man diverterer med her op mod jul.

Reklamer

Handlinger

Information

4 responses

19 12 2007
Erik Steinskog

Såvidt jeg forstod på dagens nyheter har BBC ombestemt seg nå, og spiller utgaven i usensurert utgave. Men jeg hørte også den sensurerte. Heldigvis (!) hadde de bare tatt bort de “støtende” ordene; de hadde ikke lagt inn det berømte piiiip.

19 12 2007
Claus Krogholm

Julen er jo forsoningens tid, så det er da glædeligt, hvis BBC atter spiller “The Fairytale of New York” i ucensureret version.

19 12 2007
Erik Steinskog
20 12 2007
Use of Weapons » Blog-arkiv » Merry christmas you arse

[…] Capac har for nylig skrevet et indlæg om BBC’s forsøg på at censurere sangen, fordi de ikke brød sig om ordet faggot, og i den anledning bragte han også et videoklip med en livefremførelse af Fairytale of New York fra 1988. Se også Krogsholms indlæg her. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: