Det hellige, ukrænkelige Æg

28 02 2008

Det britiske firma Classic Furniture 4 You har opgivet et planlagt showroom i København. Classic Furniture 4 You har specialiseret sig i at sælge billige kopier af klassiske designermøbler over nettet. Således vil man kunne erhverve sig en kopi af Arne Jacobsens klassiske Ægget for 8000 kr., hvor man må betale 70.000 kr. for en original. Tanken med showroomet var, at man skulle kunne se møblerne, før man bestiller over nettet. Man ville ikke kunne købe noget direkte fra udstillingen.

Den mulighed får man ikke. “Kopiproducent skræmt ud af landet”, lyder overskriften i Business.dk. Til en forandring er det ikke islamiske fundamentalister, der står bag truslerne. Det er den danske møbelindustri, der har skræmt den britiske kopiproducent ud af landet. ”Vi har modtaget en masse trusler om søgsmål fra den danske møbelindustri. Vi forventede noget modstand, men vi har været overrasket over, hvor aggressiv industrien har været for at holde den fri konkurrence ude.”, udtaler David Friedland fra Classic Furniture 4 You.

Sådan kan kulturforskelle også manifestere sig. Nogle steder er det karikaturer af profeten, der afføder protester og trusler. Andre steder er det ejendomsretten, der er ukrænkelig. De siger, du må ikke gøre dig billeder af profeten. Vi siger, du må ikke kopiere vores møbler. Det ene sted er det religionen, der står over alt andet og dikterer, hvad man må og ikke må. Det andet sted er det kapitalen, der regerer og sætter reglerne for, hvad der må sælges af hvem.

Men om det er religionen eller kapitalen, så er dens love hellige og ukrænkelige og må ubetinget adlydes.

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: