Raise Your Flag! – II

6 03 2008

Bjørk har udsendt en erklæring, hvor hun forklarer, hvorfor hun har dedikeret “Declare Independence” til bl.a. Kosovo og Tibet (tak til Erik for henvisningen):

“This song was written more with the personal in mind but the fact that it has translated to its broadest meaning, the struggle of a suppressed nation, gives me much pleasure. I would like to wish all individuals and nations good luck in their battle for independence.”

Med tanke på det politiske klima i Danmark, og som inkarneret vendelbo, vil jeg gerne benytte lejligheden til at hejse Vendsyssels flag.

Vendsyssel flag
Reklamer

Handlinger

Information

6 responses

9 03 2008
Torben Sangild

Sejt! Har alle landsdele i Danmark egentlig et flag? Har København?

9 03 2008
Claus Krogholm

Det ved jeg egentlig ikke. Men på et tidspunkt eksisterede der faktisk en bevægelse for Frit Vendsyssel (jeg ved ikke om den findes endnu). I 1972 (tror jeg det må have været) lykkedes det Frit Vendsyssel at få Radioavisen til at bringe en nyhed – 1. april – om, at Frit Vendsyssel havde sprængt Limfjordbroen i luften, sat Limfjordtunnellen under vand og udråbt Vendsyssel til republik med Hjørrings borgmester som præsident. Så selvfølgelig skulle der også et flag til. Der var en del lyttere, der var forargede over, at man kunne gøre sådan mod den nykronede dronning.

16 07 2008
Per Larsen

På samme tid var der også et orkester her oppe fra det nordjyske der hed Schwampi´s venner, der lavede en sang om frit vensyssel. Jeg var på højskole på sjælland (Haslev) nogle år senere, hvor det igen var oppe, at vi “godt nok var trætte af resten af landet – og især alt det københavneri”. Vi var en lille flok vendelboer, som selvfølgelig dannede en klub, brugte flaget og spillede sangen som vores nationalsang. Det var der også nogen (gæt hvor fra) der blev forarget over. Men der er vist ikke mange andre landsdele der har eget flag, – jeg mener også Bornholm har.

10 02 2009
Brian Willum Petersen

Lolland har skam også deres eget flag, et Dannebrog med en sukkerroe i midten. Jeg ved dog ikke om større ører som Fyn eller Sjælland har noget, det tvivler jeg på. Men det mest kendte uofficielle flag er nok Bornholms med det grønne kors i stedet for et hvidt.

10 12 2009
Birgit

Hej
Ja det er helt fint med et Vendelbo flag, men hvor kan det købes??
Birgit

13 04 2010
Else Rosing

Ja, hvor kan man købe et vendelboflag på en lille pind- ligesom de små Dannebrogsflag man vinker med til fødselsdage og lignende Hvor og til hvilken pris Med venlig hilsen else

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: