Skyd budbringeren

17 03 2008

16 socialrådgivere i Kalundborg føler ikke længere, de kan tage ansvar for at socialt udsatte børn får den hjælp, de har krav på. Der er ikke den tid og de ressourcer til rådighed, der er nødvendig. Özlem Cekic, der nu er socialordfører for SF, bakker socialrådgiverne op, og beretter fra sin egen tid som sygeplejerske, at hun har været med til at sende misbrugte børn tilbage til deres forældre, fordi kommunen ikke havde ressourcer til at hjælpe.

Den slags historier om misrøgt af børn kan den ansvarlige minister naturligvis ikke sidde overhørig. Velfærdsminister Karen Jespersen har da også reageret prompte. Hun har straks givet Ankestyrelsen ordre om at indlede en undersøgelse mod Özlem Cekic for pligtforsømmelse.

Sådan tackler man sociale problemer i dagens Danmark. Skyd budbringeren!

Reklamer

Handlinger

Information

9 responses

17 03 2008
Lotte

Ja Claus, men det er ikke det værste. Enhver i “sektoren” skriger af grin i disse dage. 16 tilfælde. Det er grinagtigt. 16 kan IKKE gøre det. Der er tale om hundrede-tusindevis af fejl, og det sker hver eneste dag.

Det virkelig triste i det her er, at nogen GANSKE få ofres på et u-realismens bål. Og IGEN er medierne moralens vogtere, der svinger sceptret fra prædikestolen nedover masserne. Herunder også ministeren. Sagen er latterlig. På linje med div. udi plejeskandaler og skjulte kamarascenarier osv osv osv. Der sker OVERGREB hver ENESTE dag på landets institutioner. Özlem Cekic er i den forbindelse kransekagefigur (hun er sygeplejerske og de arbejder typisk i en anden sektor) og det er MEGET let at få den tanke, at der stikker mere bag. Tal med enhver socialpædagog og du vil blive oplyst om, at effekten af “udvalgte” sager kun sikrer EN ting – frygt og kontrol i forbindelse med arbejdsgange.

Jeg er efterhånden så desperat på den danske journaliststands vegne, at det virker som sisyfosarbejde at formulere en protest. Karen Jespersen, hvad SKAL hun stille op i den forbindelse andet end at reagere.

Du (man) er nødt til at se på præmissen, der i dette tilfælde er ET tilfælde ud af hundrede tusindevis af andre.

Hvad er det PRÆCIS der afgør, at det lige er Özlem Cekic der lander på forsiden? DET er det interessante.

17 03 2008
Claus Krogholm

Karen Jespersen skal selvfølgelig reagere, men denne reaktion er rent magtmisbrug. Hun beordrer ankestyrelsen til at indlede en sag mod Özlem Cekic, fordi hun tillader sig at sige, at der er noget galt. Hvis det skal være konsekvensen af at stå frem, så kan man jo gætte på, hvor mange der vælger at holde deres mund i fremtiden. Det kan dårligt tolkes som andet end et klart signal fra regeringens side: den her sag vil vi ikke høre mere om, for vi agter ikke at gøre noget ved problemet.
Lige præcis i det her tilfælde er det altså ikke den danske journaliststand, der er det største problem.

17 03 2008
Lotte

Claus, det er den danske journaliststand der har bragt den til torvs. At tolke den som en sag man ikke vil høre mere om, er da ok. HVAD skulle man (enhver minister) ellers gøre? Adressere problemet?

Hvilket problem. Özlem Cekic er EN blandt tusinde. OG en stor i et glas vand på den konto. Det er da helt forståeligt at den sag skal væk, thi der er formentlig INGEN sag.
Özlem Cekic har aldrig haft det endelige ord. Det har sygeplejersker meget sjældent i den slags sager. Og det vil ankestyrelsen OGSÅ komme frem til. Trust me! HVIS det handler om noget andet, så mener jeg det handler om at Jespersen (presset af moralens selvbestaltede vogtere) er nødt til at sende den til Ankestyrelsen. Alternativt vil man jo skyde hende i skoene, at hun holdt hånden over et folketingsmedlem. Det er damagecontrol det her. Intet andet.

Lad os holde øje med sagen, jeg lover dig, jeg bringer en undskyldning, såfremt Özlem Cekic får NOGET som helst på nakken. Det gør hun ikke.

17 03 2008
Lotte

PS. Özlem Cekic – hjemsendelse til potentiel incest. Og vi er slet IKKE begyndt at tale om de hundredevis af frifindelser anklagemyndigheden medvirker i hvert år, fordi der ikke kan føres beviser etc. Det er REN symptombehandling det her.

Fælledgaarden, Ringbo…altså skal jeg blive ved?

Og så kommer jeg da lige i tanke om, at man under forrige regering i henhold til socialloven støttede hel-familie-tanken. Hvad tror du den politik har kostet incestofre, der hver eneste weekend blev sendt hjem til “daddy cool” HVIS ikke min (desværre) tavshedspligt bandt mig ville jeg kunne underholde dig i timevis om offentlige overgreb i henhold til lovgivning.

17 03 2008
Thomas S

Jeg tror ikke helt jeg forstår din argumentation, Lotte. Jeg læser lidt dine indlæg som “problemerne er så store og uoverskuelige og tragiske, at de er umulige at gøre noget ved” eller “der sker så mange overgreb hver dag, at det er omsonst at sætte fokus på nogle få af dem”..

17 03 2008
Claus Krogholm

Indrømmet, jeg er heller ikke helt med på, hvor du vil hen, Lotte. Min pointe er, at ministeren ikke reagerer på, at der er meget alvorlige problemer i hele sektoren, men bruger sin magt til at pudse embedsværket på en enkelt person, der bevidner de problemer der er. Dermed reduceres hele sagen til et enkeltstående tilfælde, fordi det gøres til et mellemværende mellem Ankestyrelsen og en sygeplejerske, der anklages for pligtforsømmelse. Når det vækker så megen opmærksomhed, skyldes det naturligvis, at det ikke er en tilfældig sygeplejerske, men et medlem af Folketinget, der repræsenterer oppositionen. Det lugter langt væk af, at her er en minister, der prøver at flytte fokus fra en sag på et område, hvor hun er ansvarlig minister, til et enkeltstående tilfælde, hvor det er et medlem af oppositionen, der bliver hængt ud som ansvarlig i pligtforsømmelse. Det er magtmisbrug, når hun bruger sine embedsmænd til at gøre det beskidte arbejde.

17 03 2008
Lotte

at der er meget alvorlige problemer i hele sektoren, men bruger sin magt til at pudse embedsværket på en enkelt person, der bevidner de problemer der er.

Der har ALTID været alvorlige problemer i sektoren, og under den forrige regering var de endnu værre fordi ingen så problemerne i øjnene. Nu er problemet imidlertid det, at man i stedet for at fokusere på problemer i ubestemt form VÆLGER (pressen gør) at gå efter enkeltsager. Det låser ministeren (enhver) i en situation, hvor der desværre ikke er så meget at stille op. Og jeg spørger igen: HVAD skal Jespersen (enhver minister) stille op, når pressen kommer farende med enkeltsager?
Hun KAN vel ikke gøre meget andet end at sende den til den ankestyrelsen.

Jeg beder om, at i lader være med at lave politisk motivanalyse på den og i stedet fokuserer på, HVORFOR det forholder sig således. Karen Jespersen er mindst lige så låst i den her som ALLE os andre. Og nej, jeg er ikke specielt fan af hende, men er omvendt heller ikke blind for, at det den forrige regering lavede var ENDNU mere katastrofalt.

OG så siger jeg: Det er IKKE magtsmisbrug, det er damagecontrol. Og det er det set i lyset af mediernes liderlige omgang med enkeltsager. Özlem Cekic er “bare” et trist symbol på en uoverskuelig virkelighed.

Søren læs mine indlæg igen, og forhold dig til det, jeg skriver. Nej jeg siger ikke, at der ikke KAN gøres noget, men jeg siger at det IKKE skal gøres ved at medierne hiver enkeltsager ud, der er et grinagtigt udsnit af virkeligheden.

Det SKAL være embedsmænd der laver den slags. Hvad skulle alternativet være?
(det sidste spørgsmål er meget konkret)

17 03 2008
Lotte

Undskyld Thomas. Ikke Søren 🙂

18 03 2008
Henrik Johannesen

Lotte siger: “Og jeg spørger igen: HVAD skal Jespersen (enhver minister) stille op, når pressen kommer farende med enkeltsager?”

Hun kan vel se om enkeltsagen udspringer af nogle overordnede problemer – og i givet fald komme med løsningsforslag til disse. Og er det nødvendigt at sige at det ikke er et brugbart argument at det angiveligt var ad helvede til under den tidligere regering? Nå ja åbenbart – men det er hermed gjort…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: