Ytringsfrihed

7 06 2008

Da Jyllandsposten bragte tegningerne af profeten, lærte vi, at ytringsfriheden er ukrænkelig. Tegningerne måtte bringes, uagtet at visse befolkningsgrupper kunne føle sig krænket. Selvcensur ville være at give efter for terroristerne. Tegningerne måtte trykkes uanset konsekvenserne.

Nu har vi så set konsekvenserne. Al Qaeda har bombet den danske ambassade i Pakistan. Nu hører vi så, at folk som Margrethe Vestager og Niels Due Jensen skal holde op med at så tvivl om den danske udenrigspolitik. Når landet er under angreb, må vi stå sammen, og ikke komme med ytringer der giver indtryk af, at ikke alle er enige. Tænk på konsekvenserne. Hvis Vestager og Due Jensen mener noget andet, så bør de holde det for sig selv. Her skal man ikke fremture med ytringsfrihed. Nu bør man udøve selvcensur af hensyn til landets interesser.

Vil det sige, terroristerne har vundet?

Reklamer

Handlinger

Information

4 responses

7 06 2008
Erik Steinskog

Når du først har en kategori for “satire” på bloggen din finner jeg det nesten merkelig at denne posten ikke er kategorisert der. Men bare nesten. Kanskje er dette – også – et bevis på at virkeligheten overgår fantasien, fiksjonen – og satiren?

7 06 2008
Claus Krogholm

Jeg overvejede, om det skulle ind under satire, men jeg synes næsten det kræver nogle baudrillardske manøvrer omkring fatale strategier, objektets ironi og objektets hævn. Måske man kan tale om objektiv satire.

7 06 2008
Bjarne Balle

Tillidsbingo !!

11 06 2008
Lotte

“Tegningerne måtte trykkes uanset konsekvenserne.

Nu har vi så set konsekvenserne.”

Øh, mener du, at bombningen af ambassaden er en konsekvens af de tegninger i den forstand, at såfremt man IKKE havde tegnet, så ville det ikke være sket?

Jeg kan ikke helt gennemskue hvor meget humor der er i denne post.

🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: