Michael Strunge, 50

19 06 2008

I dag ville Michael Strunge være fyldt 50 år, hvis ikke han i 1986 havde valgt den hurtige exit fra 4. sal. I stedet døde han så i den mytiske alder 27 – som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison og Kurt Cobain. Og som Morrsion og Cobain er Strunge blev et ikon for sin generation.

Strunge forbindes ofte med punken, men hovedinspirationen kommer ikke mindst fra David Bowie. Ikke for ingenting hed den første digtsamling Livets hastighed (efter Bowies “Speed of Life” fra Low). Som Bowie havde Ziggy Stardust, havde Strunge Addi Engel. Der er også tydelige linjer tilbage til symbolisterne og ikke mindst Rimbaud og dennes seer-breve, hvilket titler som Vi folder drømmens faner ud og Væbnet med vinger vidner om.

Strunge nåede at udgive 11 digtsamlinger. Da Borgen i 1995 udgav hans samlede digtede – under titlen Samlede Strunge – beviste man samtidigt, at det er muligt at sælge lyrik i store oplag, selv når det er i et bind på over 1000 sider. Det er dog nok mest af alt et vidnesbyrd om Strunges status som ikon og myte. Som Kurt Cobain er Michael Strunge meget mere end blot summen af sine digte.

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: