That one

13 10 2008

John McCain er bagud i meningsmålingerne. Ikke nok med det. Nu er han også i den paradoksale situation, at han har set sig nødsaget til at forsvare Barack Obama. På vælgermøder har han måttet forklare sine vælgere, at Obama ikke er araber, ikke er muslim, ikke er terrorist – og ikke udgør nogen trussel mod USA. Samtidigt har kampagnestaben travlt med at inddæmme Sarah Palin og forhindre hende i at skade partiet yderligere. Kampagnen er med andre ord i defensiven.

Det skyldes ikke så meget, at Obama og Demokraterne er i offensiven. De kan sådan set bare lade McCain føre valgkamp for dem. Det er først og fremmest McCains egen strategi, der nu rammer ham selv. Sarah Palin blev valgt som vicepræsidentkandidat for at tækkes højrefløjen blandt Republikanerne. McCains “fortalelse”, hvor han refererede til Obama som “that one”, falder måske nok i god jord hos de republikanske kernevælgere; men den implicitte racisme, der ligger i ordvalget, gavner ikke McCain dér, hvor han for alvor har brug for at slå igennem. Skal McCain vinde valget, så skal han have fat i de væglere, der stadig er i tvivl. Det er vælgere, som måske ikke ligefrem elsker Obama, men i højere grad føler sig utrygge ved udsigten til at få en rabiat hockey-mum som præsident, hvis McCain ikke er i stand til at sidde perioden ud. De vælgere får McCain ikke fat på ved at kalde Obama araber, muslim eller terrorist.

Derfor har McCain nu travlt med at lægge afstand til sine mest rabiate kernevælgere. Derfor forsvarer han nu Obama mod de anklager, som Sarah Palin om ikke andet så i hvert fald har givet næring til. Spørgsmålet er bare, om det giver flere stemmer blandt tvivlerne. Hvis selv McCain siger, at Obama er god nok, hvorfor så ikke gå efter den ægte vare og stemme på Barack Obama?

Reklamer

Handlinger

Information

One response

13 10 2008
Steen

Ha ha, fanget i sin egen Catch-22. Som tidligere soldat bør McCain vel kunne værdsætte ironien 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: