Lykkeepidemi

9 12 2008

Der er to historier i dag på politiken.dk, som ikke umiddelbart er forbundne, men som læst i sammenhæng i sandhed er foruroligende – måske for foruroligende til at man har turdet påpege sammenhængen.

Den første historie kan berette at “Lykke går ud over sundheden“. Det er den ofte gentagne påstand om, at danskerne er verdens lykkeligste folk, der her er på tale igen. For samtidigt hører danskerne til blandt dem, der har den korteste, gennemsnitlige levetid i EU. Det får lektor i nationaløkonomi, Christian Bjørnskov, til at antage, at lykkelige mennesker går sjældnere til læge og generelt lever mere usundt, og derfor lever kortere end ulykkelige, sunde mennesker.

Den anden historie, “Lykke er uhyre smitsomt“, beretter om en amerikansk undersøgelse, der viser, at man bliver i godt humør af at være sammen med glade mennesker. Ikke nok med det, men den lykke man således bliver smittet af, bringer man selv videre, således at lykke kan overføres helt ud i tredje led. Videre viser det sig, at lykke smitter mere end ulykke. Så skønt de fleste nok har erfaring med, at en dårlig stemning kan brede sig, så er lykke faktisk langt mere smitsomt. Som det bliver fastslået: Ingen er immun over for lykken.

Se, det er jo dybt foruroligende. Hvis ingen er immune over for lykken, så vil lykken brede sig som en epidemi og drastisk forkorte vores levetid. Lomborg har ret: glem alt om global opvarmning. Det er lykken, der er problemet. Hvis ikke der bliver skredet ind snart, kommer vi alle til at dø lykkelige!

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: