4,7 Richter

16 12 2008

Dagens nyhed er, at Danmark til morgen blev ramt af et jordskælv, der målte 4,7 på Richter-skalaen. Det er dermed det kraftigste jordskælv, der er målt i Danmark siden man begyndte at måle i 1930. Set i internationalt perspektiv er det naturligvis ikke noget kraftigt jordskælv. Det registreres som mærkbare rystelser, løse genstande og billeder kan falde ned og der kan eventuelt opstå revner i bygninger. Men efter danske forhold er det nok til at være en begivenhed (i hvert fald indtil flyet med Stein Bagger lander i Kastrup).

I 1987 udgav Einstürzende Neubauten albummet Fünf auf der nach oben offenen Richterskala. Skønt dagens jordskælv ikke nåede op på 5 (hvilket svarer til Nagasaki atombombens sprængkraft på 32 kiloton TNT), så må det være passende at markere begivenheden med “Ich bin’s” fra samme album.

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

16 12 2008
Erik Steinskog

Spørs om ikke epi-senteret er flyttet litt lengre vest nå som Bagger har landet….

16 12 2008
Claus Krogholm

Der er nu oprette en støttegruppe for sjællandske og sydsvenske jordskælvsofre på Facebook. Og så er der den her http://cphdk.spreadshirt.net/dk/DK/Shop/Article/Index/article/CPH-Earthquake-Survivor-08-8168566

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: