Stik en iraner

18 02 2009

Politiets Efterretningstjeneste, PET, har bedt de danske universiteter om at udlevere navne på alle iranske studerende ved universiteterne. Formålet er, at man vil undgå, at de studerende hjælper Iran med at udvikle masseødelæggelsesvåben. De fleste rektorer har dog afvist at imødekomme PETs ønske med henvisning til, at man ikke vil medvirke til at mistænkeliggøre en hel gruppe af studerende alene på baggrund af deres statsborgerskab.

Rektor ved Aalborg Universitet, Finn Kjærsdam, udtaler dog til Nordjyske, at han ikke ser noget problem i, at universitetet assisterer efterretningstjenesten. Han er ikke klar over, hvorvidt Aalborg Universitet har udleveret navne til PET. Han siger: ” Jeg kan ikke udelukke, at nogen andetsteds i vores system har gjort det”. Men som han videre siger: “Omvendt har jeg ingen problemer med, at vi giver vores lille bidrag til at sikre fædrelandet ved at sige det højt, hvis vi observerer, at der går nogle galninge rundt og tydeligt udviser en unaturligt stor interesse for bestemte emner”.

Det er sidste er der i sig selv ikke noget odiøst i. Alle har pligt til at melde, hvis man ser “nogle galninge” udvise mistænkelig adfærd. Det behøver man såmænd ikke nogen opfordring fra PET til. Men i dette tilfælde går opfordringen jo eksplicit på iranske studerende, som rektoren implicit – og ubevidst? –  per association får knyttet sammen med “nogle galninge”, der har “unaturlig stor interesse for bestemte emner”. Det virkelig interessante er dog, at rektoren ikke er klar over, hvorvidt nogle på det universitet, han er leder af, udleverer navne på iranske studerende til PET. Det har rektoren åbenbart heller ikke nogen problemer med. Derfor kan man jo sagtens forestille sig, at “nogen” på universitetet også udleverer navne på såvel iranske som andre studerende, ikke alene til PET, men også andre organisationer, der beder om det. Hvilket man så igen kan formode, at rektoren ikke har nogen problemer med.

Naturligvis skal universitet henvende sig til PET, hvis man observerer noget, der kan give anledning til mistanke. Men Finn Kjærsdams ubekymrede holdning til PETs henvendelse om iranske studerende minder mest af alt om det gode, gamle DDR, hvor partitro tjenestemænd beredvilligt lod STASI få adgang til alle arkiver og alle informationer, universiteter og andre institutioner måtte ligge inde med. Den tidligere leder for den britiske indenrigssikkerhedstjeneste MI-5 har advaret om, at terrorlovgivningen i kølvandet på 11. september og bomberne i London er ved at forvandle England til en politistat. Vi er nu ganske godt med herhjemme.

Min gode ven, Maziar Etemadi, der er iransk flygtning og ansat på Aalborg Universitet, har taget konsekvensen. I går formiddag ringede han til Politiets Efterretningstjeneste og angav sig selv. Begrundelsen er, at han som iraner og filosof med særlig interesse for Sartre så absolut må udgøre en sikkerhedsrisiko. Som han gør opmærksom på: i Iran bliver Sartres filosofi betragtet som et masseødelæggelsesvåben.

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

22 02 2009
stokbro

Man kunne vel også nogenlunde redeligt replicere, at lige præcis den “unaturligt store interesse for bestemte emner” er kendetegnene for mange universitetsstuderende og er en del af det drive, der gør, at man kommer igennem på den anden side – man kan vel være lidt ond i sulet og sige, at det vi altså skal holde øje med er iranske nørder.

10 11 2009
Elkh

Det er da langt ude! er selv iraner og bor i aalborg, det er da forskelsbehandling i allerhøjeste grad! Man kan da ikke give folks navne til PET, hvis de er iraner (for tænk hvis de vil bombe dk, hvad hvis de ikke vil, hvad hvis de bare kommer for at studere? skal vi iraner så ydmyges? ) ej hvor er det bare langt ude! jeg bliver simpelthen så gal!
Er det den vej man så går?
skal iraker angives pga afdøde saddam?
al qaeda?
hezbollah
og man skal endelig ikke glemme DF!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: